Meld het aan EVA

Welkom bij EVA

Het verpleegkundig team van de dienst EVA begeleidt u in het voorbereidende traject naar uw (dag)ziekenhuisopname. EVA staat voor Eenheidsondersteuning Verpleegkundige Anamnese.

Aan de hand van een vragenlijst verzamelen wij de nodige informatie om uw opname en uw patiëntendossier op punt te stellen vóór u effectief opgenomen wordt. Op deze manier streven wij ernaar het niveau van de zorg nog kwaliteitsvoller en veiliger te maken.

Daarom is het noodzakelijk dat u de vragenlijst waarheidsgetrouw en volledig invult. De door u gegeven antwoorden maken deel uit van uw elektronisch patiëntendossier en kan enkel geraadpleegd worden door uw zorgverleners.

Wanneer komt u langs bij EVA?

Op de consultatie wordt er beslist door uw behandelde arts of een opname noodzakelijk is.
Indien een opname vereist is, zal er na de consultatie een afspraak voor u vastgelegd worden bij de dienst EVA om uw verpleegkundige anamnese af te werken.

Het belangrijk om volgende zaken mee te brengen:

  • de medicatie in de originele verpakking in de witte zak;
  • het ingevuld pre-operatief document samen met de resultaten van de uitgevoerde onderzoeken (labo / ECG), terug te vinden in de witte enveloppe.

Wanneer hoeft u niet bij EVA langs te komen?

Indien uw behandelde arts het niet nodig acht u een afspraak te geven bij de dienst EVA, vragen wij u een online vragenlijst in te vullen en ten vroegste 7 dagen voor uw opname. De vragenlijst wordt u via e-mail opgestuurd. 

Uitzondering: voor kinderen van bepaalde artsen kunt u het formulier hier invullen. 

Contact & locatie 

Om u naar de EVA-wachtruimte te begeven, neemt u de nieuwe hoofdingang langs de zijkant van het ziekenhuis. Eens binnen loopt u de gang door en neemt u de liften of de trap op het einde van de gang naar het gelijkvloers (H0). Volg daarna de wegwijzers naar ‘EVA’.

Contacteer onze EVA-verpleegkundigen indien u vragen hebt. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (niet op feestdagen) van 9.00u tot 18.00u op T 050 36 53 33 of via eva@stlucas.be.