Inschrijven

Opnameplanning

Wanneer de behandelende arts uw kind / jongere een opname op de verpleegeenheid kinder- en jeugdpsychiatrie aanbeveelt, zal hij samen met u een geschikte opnamedatum plannen.

Als u over een hospitalisatieverzekering beschikt voor uw kind / jongere, ga dan in de polisvoorwaarden na of u de aan te rekenen kosten geheel of gedeeltelijk kan recupereren en welke formaliteiten u moet vervullen.

Inschrijving op de dag van opname

Meld uw kind / jongere de dag van de opname eerst aan via één van de kiosken bij de hoofdingang (verdieping -1) of de centrale hal (verdieping 0) van het ziekenhuis. Houd de Kids-ID, elektronische identiteitskaart of isi+-kaart klaar. Meld u hierna aan bij de inschrijvingsbalie in de centrale hal (verdieping 0).

Openingsuren:

  • Weekdagen: van 06.30 tot 20.00u
  • Weekend en feestdagen: van 8.30u tot 17.15u

Een medewerker van de dienst onthaal en opname zal vragen om een opnameverklaring te ondertekenen. Deze ziekenhuismedewerker zal u informeren over de kosten die het ziekenhuis kan aanrekenen. Elk kind / jongere verblijft in een éénpersoonskamer, voor iedereen aan meerpersoonskamertarief. Dit betekent dat er geen kamersupplementen en / of honorariumsupplement aangerekend worden.

Voor meer informatie over de verblijfskosten in het ziekenhuis, raadpleeg de rubriek financiële informatie.