dr. Emmanuël Nelis

Geconventioneerd

dr. Emmanuël Nelis

Geconventioneerd

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Route K - KAS-gebouw

Statuut

  • Toegelaten Arts

Over dr. Nelis

Dr. Nelis studeerde in 1982 af als doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de KU Leuven en behaalde er datzelfde jaar het certificaat medische seksuologie. In 1987 voltooide hij de specialisatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie (KU Leuven) en studeerde hij af aan het Leuvens Instituut voor Systeempsychotherapie.

Van 1987 tot 1995 was dr. Nelis actief als kinder- en jeugdpsychiater in MPI De Huizekes in Wemmel, MPI Sint-Idesbald in Roeselare, Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Roeselare en Ieper en in het Revalidatiecentrum Roeselare. Daarnaast was dr. Nelis van 1988 tot 2018 docent in Vives Roeselare, waar hij psychiatrische verpleegkunde doceerde.

Sinds 1995 is dr. Nelis actief in AZ Sint-Lucas Brugge als kinder- en jeugdpsychiater. Van 2001 tot 2007 was hij medisch directeur van het ziekenhuis en van 2007 tot 2020 medisch diensthoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Sinds 2023 is hij medisch coördinator in het Zeepreventorium De Haan.

Dr. Nelis is voorzitter van het Fonds Julie Renson, het Fonds Koningin Fabiola en het Adviescomité GGZ van de Koning Boudewijnstichting. Daarnaast is hij lid van de Vlaamse Vereniging voor Kinder- en jeugdpsychiatrie (VVK) en zetelt hij in de Raad van Bestuur van vzw Tejo.