Natuur

Zorg is onze natuur
Natuur is onze zorg

Het is bewezen dat de aanwezigheid van natuur en groen een positieve invloed heeft op het welzijn van mensen, zowel fysiek als mentaal. De natuur helpt je tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie te tanken. De frisse lucht helpt om onze eetlust en onze slaap te reguleren. Het zonlicht levert extra vitamine D, waardoor je botten versterken en je immuunsysteem verbetert.

Steenbrugse bosjes

Naast het AZ Sint-Lucas Brugge vind je de Steenbrugse bosjes. Dit gebied van 50 hectare bestaat uit een aantal kleine bosjes verspreid in de Assebroekse Meersen.

Een korte wandeling in de natuur is verkwikkend en geeft energie. We willen iedereen graag stimuleren om dit mooi stukje natuurgebied te ontdekken. De Steenbrugse bosjes zijn toegankelijk via het bruggetje aan het einde van de Sint-Lucaslaan.

Vlak naast het AZ Sint-Lucas Brugge bevindt zich een gezondheidshoekje met speeltoestellen en meer rustbanken.

Wandelroutes

AZ Sint-Lucas Brugge en het Agentschap Natuur & Bos van de Vlaamse Overheid hebben drie wandellussen in de Steenbrugse bosjes uitgestippeld. Zo zetten we onze slogan Zorg is onze natuur om in de praktijk. Je kan de wandellussen combineren om ze langer te maken. Langs wandellus 1 kom je rustbanken en stiltehoekjes met houtsculpturen tegen.

Wandellus 1: 1,4 km
(+/- 20 minuten)
Wandellus 1 & 2: 2,4 km
(+/- 35 minuten)
Wandellus 1, 2 & 3: 3,1 km
(+/- 50 minuten)
  • Lus 1 is rolstoeltoegankelijk bij gunstige weersomstandigheden. 
  • Als je als patiënt de afdeling verlaat, laat dit dan steeds weten aan de verpleegkundige. Wens je begeleiding om mee te gaan? Bespreek de mogelijkheden met de verpleegkundige. 
  • Hou de natuur gezond en neem je afval mee. 
  • Hou het ziekenhuis proper en veeg je schoenen af wanneer je terug binnen komt.