Natuur@Lucas

Zorg is onze natuur
Natuur is onze zorg

Het is bewezen dat de aanwezigheid van natuur en/of groen een positieve invloed heeft op het welzijn van mensen. Het AZ Sint-Lucas Brugge en het Agentschap Natuur & Bos van de Vlaamse Overheid willen daarom deze ziekenhuisslogan Zorg is onze natuur omzetten in de praktijk.

Naast het AZ Sint-Lucas Brugge vindt u de Steenbrugse bosjes. Dit gebied (50 hectare) bestaat uit een aantal kleine bosjes die verspreid liggen in de Assebroekse Meersen.

Er zijn drie bewegwijzerde wandellussen uitgewerkt: van een korte wandeling van maximum 20 minuten tot een langere wandeling van ongeveer een uur. 
Langs wandellus 1 zijn er heel wat rustbanken en stiltehoekjes met houtsculpturen.

Een korte wandeling in de natuur is verkwikkend en geeft energie. We willen iedereen graag stimuleren om dit mooi stukje natuurgebied te ontdekken. De Steenbrugse bosjes zijn toegankelijk via het bruggetje op het einde van de Sint-Lucaslaan.

Ontdek de wandellussen en meer informatie in onderstaande folder.

Wanneer u als patiënt de afdeling verlaat, vragen wij u de verpleegkundige te verwittigen. Wenst u begeleiding om mee te gaan, spreek erover met de verpleegkundige wat mogelijk is.

Op uw gezondheid!

Nuttige links:

Brochures