Route M buiten het ziekenhuis - modulaire bouw - verdieping 1

Lucas Rug- en Nekschool

Rug- en nekklachten komen steeds vaker voor en bij sommige patiënten worden deze problemen chronisch van aard. Dit heeft een grote maatschappelijke invloed omdat een pijnlijke rug of nek vaak problemen veroorzaakt op het werk of in het dagelijks leven.

In de Lucas Rug- en Nekschool werken we met een behandelingsconcept dat ondertussen wereldwijd gekend is. We gebruiken specifieke toestellen waarmee je de juiste spieren op een correcte wijze oefent. Elke patiënt krijgt een individuele en professionele begeleiding, waarbij zowel een arts, kinesitherapeut met ergonomische opleiding en psycholoog betrokken zijn.

De basisbehandeling loopt drie tot vier maanden en bevat twee sessies van twee uur per week. Elke sessie bestaat uit een afwisseling van oefeningen, trainen met de aangepaste apparatuur en relaxatie. Daarnaast geven we ergonomische en rugbeschermende adviezen gegeven zodat je rug en nek correct leert gebruiken.

Op basis van de eindevaluatie kan je arts een nabehandelingsprogramma voorstellen. Dan kom je wekelijks of tweewekelijks voor een oefenschema van dertig minuten tot één uur. 

Openingsuren Lucas Rug- en Nekschool

  • Maandag tot en met donderdag: 7.30 tot 20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30 tot 18.30 uur
  • Zaterdag: 8.00 tot 11.00 uur

Meer info?

Lucas Rug- en Nekschool
 050 36 50 62

Maken, verplaatsen en annuleren van afspraken

Secretariaat dienst Fysische Geneeskunde, Reumatologie en Revalidatie
 050 36 50 30
 annulatie.revalidatie@stlucas.be

Praktische info

  • Maak steeds een afspraak. 
  • Meld je eerst aan via één van de kiosken wanneer je toekomt in het ziekenhuis. Je ontvangt patiëntenstickers. Hiermee kun je je meteen naar je afspraak begeven. Op de stickers staat het routenummer naar de locatie van je raadpleging. 
  • Kom steeds op tijd. Ben je toch te laat? Geef ons een seintje. Zo kunnen wij andere patiënten sneller helpen.
  • Kan je niet komen? Verwittig het secretariaat ten laatste 24 uur op voorhand via annulatie.revalidatie@stlucas.be om een wegblijftarief van 25 euro te vermijden.
  • Meer info over het starten van de behandeling, de terugbetalingsvoorwaarden en ons annulatiebeleid vind je bij het Revalidatiecentrum.