Cardiologie

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Op de dienst Cardiologie kan je terecht voor de opsporing en behandeling van hartaandoeningen. Belangrijke klachten wijzend op een mogelijke hartziekte zijn pijn op de borst, kortademigheid of vermoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid of een bewustzijnsdaling. 

Je kan bij ons ook terecht voor een preventief hart- en vaatonderzoek

Tot slot is de dienst erkend voor hartrevalidatie. Na een cardiologische ingreep of het doormaken van een ernstige hartziekte worden patiënten uitgenodigd om hieraan deel te nemen, ook als zij voor hun hartziekte in een ander centrum behandeld werden.

Raadpleging

Neem contact op met het secretariaat om een afspraak in te plannen. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 8.15 tot 17.45 uur en op vrijdag van 8.15 tot 16.45 uur. 

Praktische info

  • Maak steeds een afspraak. 
  • Meld je bij aankomst aan via één van de kiosken. Je ontvangt patiëntenstickers. Hiermee kun je je meteen naar je afspraak begeven. Op de stickers staat een routenummer. Volg deze route en meld je aan bij het secretariaat.
  • Kom steeds op tijd. Ben je toch te laat? Geef ons een seintje.
  • Kan je niet komen? Verwittig het secretariaat ten laatste 24 uur op voorhand om een wegblijftarief te vermijden.
  • Van elk contact of onderzoek wordt een medisch verslag gemaakt dat doorgestuurd wordt naar de huisarts. Dit verslag kan je ook zelf raadplegen via CoZo of de website mijngezondheid.be.