Tijd voor actie!

Op 28 mei 2019 is het "World Bedwetting Day" en plaatsen we bedplassen in de kijker. Ook in het AZ Sint-Lucas brengen we dit veelvoorkomend medisch probleem onder de aandacht. Op deze dag kan u terecht in de centrale hal voor meer informatie hierover. 

Deze "Internationale Dag van het Bedplassen" werd gelanceerd om het grote publiek en professionele zorgverleners ervan bewust te maken dat bedplassen een veelvoorkomend medisch probleem is dat kan en moet worden behandeld. Het thema is "Tijd voor actie", omdat men zich ervan bewust is dat er veel meer kan worden gedaan om kinderen die in hun bed plassen te diagnosticeren en te behandelen.

Het is een aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor het gevoel van eigenwaarde, emotioneel welzijn en dagelijks functioneren van kinderen, waarbij ook de schoolprestaties en het sociale leven kunnen beïnvloed worden. Bedplassen is niemands schuld en het probleem zou zonder schuld- of schaamtegevoelens binnen het gezin of met de huisarts besproken moeten kunnen worden. De gevolgen worden echter vaak onderschat en gebagatelliseerd, waardoor meestal geen hulp wordt gevraagd en dus ook niet wordt aangeboden. 

Lees hier het volledige persbericht.

 

Geplaatst op 14-05-2019.