Menopauzeraadpleging

Voor veel vrouwen is de kaap van vijftig jaar de start van een nieuwe levensfase waarin ze zowel familiaal, sociaal als professioneel optimaal willen blijven functioneren. Menopauze is een vrij nieuw gegeven in het leven van de mens. De gemiddelde levensverwachting van de vrouw bedraagt momenteel 83 jaar en dit zal in de volgende jaren waarschijnlijk nog toenemen. Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan je levenskwaliteit in de menopauze.

Via een gestructureerde menopauzeraadpleging bieden we je de mogelijkheid om een gezondheidsbilan op te maken. We bespreken er de risico’s op cardiovasculair vlak, voor osteoporose, diabetes en overgewicht. We geven ook aandacht aan de ingrijpende veranderingen door oestrogeentekort.

Wat kan de menopauzeraadpleging je bieden?

  • Een uitgebreide voorlichting over de menopauze
  • Advies over de manier waarop je de symptomen en ongemakken van de menopauze kan opvangen
  • Hulp bij vragen of problemen die te maken hebben met de overgang
  • Inlichtingen over eventueel medicatiegebruik
  • Een eventuele doorverwijzing naar andere specialismen voor bijvoorbeeld bekkenbodemoefeningen, dieetadvies, psychologische ondersteuning en  bewegingsadvies.

Onze menopauzeconsulente Sabine ’t Kindt werkt nauw samen met de artsen van de dienst Gynaecologie - Verloskunde. Je kan haar op afspraak consulteren.

Tarieven

De tarieven voor een menopauzeraadpleging je op de tarievenlijst.