Dienstverlening

Briefwisseling

Dagelijks worden de geadresseerde brieven persoonlijk aan patiënten op hun kamer gebracht. Uitgaande briefwisseling kan u afgeven aan een verpleegkundige of zelf posten. De brievenbus hiervoor vindt u in de centrale hal ter hoogte van het onthaal. 

Cafetaria

De cafetaria bevindt zich op verdieping -1 (via route A 07). 

Geldautomaat

In de centrale hal op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een geldautomaat. U kan er dagelijks van 07.00u tot 21.00u met uw bank- en kredietkaart geld afhalen.

Internet

In het ziekenhuis kan u gratis gebruik maken van het draadloos netwerk, dat 'StLucas-Guest' heet. U hebt hiervoor geen inlogcode nodig.

Radio / Televisie

Elke kamer heeft radio en televisie. Op radiokanaal 4 verzorgen vrijwilligers de uitzendingen van de ziekenomroep Zenith. U kan verzoeknummers aanvragen op het nummer 050 36 57 60. We vragen u rekening te houden met de kamergenoten of de andere patiënten van de verpleegeenheid. Voldoende rust is immers belangrijk voor het herstel.

Telefoon

In de individuele kamers en tweepatiëntenkamers beschikt elke patiënt over een telefoon met daarop de vermelding van het rechtstreekse telefoonnummer van dit toestel. Wenst u zelf te bellen, vraag dan eerst een PIN-code aan via de dienst onthaal en opname. Om te bellen tikt u achtereenvolgens:

  •  *4
  • de PIN-code 
  • het gewenste telefoonnummer

Tolk

Indien nodig, kunnen wij mee helpen zoeken naar een tolk. Dit kan gaan over zowel anderstalige tolken als tolken Vlaamse Gebarentaal. Voor meer informatie over het inschakelen van een tolk kan u zich wenden tot de (hoofd)verpleegkundige of de sociale dienst.