prof. dr. Joris Arts

Geconventioneerd

Voorzitter van de Medische Raad van AZ Sint-Lucas
Medisch diensthoofd

prof. dr. Joris Arts

Geconventioneerd

Voorzitter van de Medische Raad van AZ Sint-Lucas
Medisch diensthoofd

Gastro-enterologie

Route A 007 - gelijkvloers

Statuut

  • Staflid

Aandachtsgebieden

  • Algemene gastro-enterologie: diagnose en therapie van aandoeningen van slokdarm, maag, darm, lever, galblaas en pancreas
  • Digestieve oncologie - tumoren van de digestieve tractus
  • Interventionele en therapeutische endoscopie
  • Neurogastro-enterologie (consulent UZ Leuven): specifieke interesse in de behandeling van functionele darmklachten (Disorders of the Brain Gut interaction: DBGI) zoals motiliteitsproblemen, functionele dyspepsie, prikkelbaar darmsyndroom, defaecatiestoornissen … 

Raadpleging

  • Na afspraak
  • Online (beperkt aantal sloten)
  • Neem contact op met het secretariaat om een afspraak in te plannen.

Verwante diensten

Over dr. Arts

Prof. dr. Joris Arts studeerde in 1994 af als doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de KU Leuven en specialiseerde zich vervolgens in de inwendige geneeskunde - gastro-enterologie (2001) en de urgentiegeneeskunde (2002). In 2003 verkreeg hij de bijkomende bekwaamheid digestieve oncologie en in 2007 behaalde hij het doctoraat in de Medische Wetenschappen. 

Prof. dr. Arts was van 2002 tot 2005 actief als urgentiearts in het Militair Ziekenhuis te Neder-over-Heembeek. In 2003 startte hij als gastro-enteroloog in AZ Sint-Lucas Brugge. Sinds 2020 is hij ook medisch diensthoofd. Daarnaast is hij consulent neurogastro-enterologie aan het UZ Leuven campus Gasthuisberg. Al meer dan 15 jaar is hij ook docent aan de hogeschool VIVES en later ook de KULAB.

Hij is lid van de Vlaamse Vereniging voor Gastro-enterologie (VVGE), Belgian Society of Gastrointestinal Endoscopy (BSGIE), Belgian Group of Digestive Oncology (BGDO), Belgian Society of Neurogastroenterology and Motility (BSNM), United European Gastroenterology (UEG) en de American Gastroenterological Association (AGA).