Parkeren

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren in onze parkeertoren. De parking is dag en nacht toegankelijk voor patiënten en bezoekers.

Tarieven

Betalen

Kiss & Ride parking

Parking voor personen met een beperking

Spoedgevallendienst

(Huis)artsen


Tarieven

Parkeertijd Kostprijs
Tot 20 minuten Gratis
Van 20 minuten tot 1 uur 2 euro
Per bijkomend half uur
(tot 3,5 uur)
+ 0,5 euro
Vanaf 3,5 uur
(= maximumtarief per 24 uur)
5 euro
Dagticket
(5 parkeerbeurten per 24 uur)*
5 euro
Verloren ticket 15 euro
Weekabonnement
(7 dagen aaneensluitend geldig)*
20 euro*
10-beurtenkaart
(6 maanden geldig)*
30 euro*

* Bij het gebruik van een dagticket, weekabonnement of 10-beurtenkaart is het belangrijk dat je bij het inrijden van de parking telkens de kaart valideert. Plaats hiervoor dit ticket in de terminal.


Betalen

Je parkeerticket betalen doe je in de betaalautomaten. Deze vind je:

  • aan het onthaal op verdieping -1
  • aan de inschrijvingsbalie op verdieping 0
  • in de hal van het Dagziekenhuis Heelkunde achteraan de ziekenhuissite

Je kan betalen met bank- of kredietkaart, munten of biljetten tot 20 euro. De slagbomen werken met nummerplaatherkenning. Als je je ticket aan een automaat betaalde, zullen de slagbomen vanzelf openen.


Kiss & Ride parking

Patiënten brengen of ophalen doe je gratis via de Kiss & Ride parking bij het Dagziekenhuis Heelkunde. Om die te bereiken ga je rechtdoor bij het inrijden en rij je tot achter het ziekenhuis. Om de Kiss & Ride parking te verlaten rij je verder langs het ziekenhuis om terug aan de Sint-Lucaslaan uit te komen.


Parking voor personen met een beperking

Personen met een beperking kunnen parkeren op de voorbehouden plaatsen net na de slagbomen naar links. Aan de ingang van het Dagziekenhuis Heelkunde achteraan de ziekenhuissite zijn ook plaatsen beschikbaar. Plaats je mindervalidenkaart achter het raam.


Spoedgevallendienst

De gratis parkeerplaatsen van de spoedgevallendienst zijn uitsluitend voorbehouden voor de patiënten van deze dienst. Aan de ingang van deze parking staat een slagboom. Je kan je ticket laten valideren aan het onthaal van de dienst Spoedgevallen


(Huis)artsen

Voor (huis)artsen zijn een aantal parkeerplaatsen voorbehouden. Deze parkeerplaatsen bevinden zich na het binnenrijden van de slagboom links, ter hoogte van de parkeertoren.

Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor diefstal, beschadiging of ongevallen op de parkings. Er is camerabewaking conform de bepalingen van het KB van 21-03-2007. Ziekenhuisstewards zullen bij vaststelling van onregelmatigheden een bericht onder de ruitenwisser van uw wagen aanbrengen. Bij manifeste overtredingen van het parkeerreglement verwittigen wij de politie.