Parking

Het AZ Sint-Lucas beschikt over een parkeertoren. Deze parking is dag en nacht toegankelijk voor patiënten en bezoekers. Om te vermijden dat deze parkeergelegenheid voor andere doeleinden dan ziekenhuisbezoeken gebruikt wordt, rekent het ziekenhuis een parkeertarief aan.

ParkeertijdKostprijs
Tot 20 minuten Gratis
Van 20 minuten tot 1 uur 2 euro
Per bijkomend half uur
(tot 3,5 uur)
+ 0,5 euro
Vanaf 3,5 uur
(= maximumtarief per 24 uur)
5 euro
Dagticket
(5 parkeerbeurten per 24 uur)*
5 euro
Verloren ticket 15 euro
Weekabonnement
(7dagen aaneensluitend geldig)*
20 euro*
10-beurtenkaart
(6 maanden geldig)*
30 euro*

* Bij het gebruik van een dagticket, weekabonnement of 10-beurtenkaart is het belangrijk dat u telkens deze kaart valideert bij het inrijden van de parking. Plaats hievoor dit ticket in de terminal.

Laat uw parkeerticket niet in uw wagen achter. U heeft uw parkeerticket nodig om af te rekenen aan één van de betaalautomaten op verdieping -1 (onthaal) of verdieping 0 (inschrijvingen/EVA) of in de hal van het dagziekenhuis heelkunde (achteraan de ziekenhuissite). U kan betalen met munten, biljetten tot 20 euro of met uw bank- of kredietkaart.

De slagbomen werken op nummerplaatherkenning. Indien u afrekende aan de betaalautomaat, hoeft u uw parkeerticket niet meer aan te bieden aan de terminal. De slagboom registreert uw nummerplaat en opent vanzelf.

Voor een gedetailleerde plattegrond van het ziekenhuis, opent u het circulatieplan.

Parking voor personen met een beperking

Er zijn een ruim aantal parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Deze parking bevindt zich links van de inrit naar het ziekenhuis en is bereikbaar via de slagbomen. Aan de ingang van het dagziekenhuis heelkunde (achteraan de ziekenhuissite) zijn er ook enkele plaatsen beschikbaar. Plaats steeds uw blauwe kaart zichtbaar achter de ruit.

Kiss & Ride parking

Voor het brengen of ophalen van patiënten is er een gratis Kiss & Ride parking voorzien aan de ingang van het dagziekenhuis heelkunde (achteraan de ziekenhuissite). Laat uw auto niet langer staan dan nodig, zo kan iedereen van deze parkeergelegenheden gebruik maken.

Spoedgevallendienst

De gratis parkeerplaatsen van de spoedgevallendienst zijn uitsluitend voorbehouden voor de patiënten van deze dienst.

(Huis)artsen

Voor (huis)artsen zijn een aantal parkeerplaatsen voorbehouden. Deze parkeerplaatsen bevinden zich na het binnenrijden van de slagboom. Vervolgens vindt u rechts tegenover de parkeertoren enkele voorbehouden plaatsen.

Fietsenstalling

Er bevindt zich een fietsenstalling ter hoogte van de Sint-Lucaslaan, links van de inrit naar het ziekenhuis.


Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor diefstal, beschadiging of ongevallen op de parkings. Er is camerabewaking conform de bepalingen van het KB van 21-03-2007. Ziekenhuisstewards zullen bij vaststelling van onregelmatigheden een bericht onder de ruitenwisser van uw wagen aanbrengen. Bij manifeste overtredingen van het parkeerreglement verwittgen wij de politie.