050 36 50 30 fysio@stlucas.be
Route B 050 - Gelijkvloers

Voetkliniek - Ganganalyse

Veel klachten ter hoogte van de voeten, knieën, heupen of rug worden veroorzaakt door afwijkingen van de stand van de voeten of afwijkingen in het gangpatroon. In de Voetkliniek krijg je dankzij de nieuwste technieken van ganganalyse het juiste advies over steunzolen of orthopedische schoenen.

Wat houdt een ganganalyse in?

Via een ganganalyse wordt de voet dynamisch bekeken. We maken een videoanalyse in stilstand, bij stappen en bij lopen. Terzelfdertijd voeren we een drukpuntanalyse uit om de de plaatsen van overdruk te situeren. Op die manier worden er belangrijke aanpassingen gemaakt bij het vervaardigen van de steunzolen.

  • Vraagstelling en klinisch onderzoek door een arts fysische geneeskunde of reumatoloog.
  • We doen een computeranalyse om de drukpunten op de voetzool bij stand, gang en lopen te laten evalueren door de podo-orthesist. 
  • Video- en drukpuntanalyse op de loopband. Hier wordt het looppatroon bestudeerd op video in combinatie met het afdrukpatroon op de loopband. We maken gebruik van een loopband met druksensoren die een zeer nauwkeurige analyse maakt van de variaties in druk tijdens het stappen en het lopen.

Praktische informatie

  • Een ganganalyse gebeurt op maandagnamiddag.
  • Maak een afspraak via het secretariaat Fysische geneeskunde –
    Reumatologie – Revalidatie.

Documenten