Kinderplasschool

Nog te vaak rust er een groot taboe op plas- en stoelgangproblemen en bedplassen in het bijzonder. Niemand durft erover praten waardoor een kind denkt dat het alleen staat met zijn probleem. De stress die deze kinderen te verwerken krijgen wanneer er een vakantiekamp, een logement of bosklassen gepland zijn, wordt enorm onderschat. De kinderplasschool wil kinderen de mogelijkheid bieden om van hun plasprobleem verlost te worden. Dat zorgt meteen ook voor een beter psychisch en sociaal welzijn.

De kinderplasschool bestaat uit een professioneel team waaraan volgende disciplines deelnemen: een kinderuroloog, een kinderorthopedagoog, een kinderarts, een bekkenbodemkinesitherapeut, diverse verpleegkundigen, pedagogische medewerkers en de maatschappelijk assistenten. Elk kind dat opgenomen wordt in de kinderplasschool krijgt een training en planning op maat.

We kunnen niet waarborgen dat na een opname in de kinderplasschool alle problemen opgelost zijn. Niettemin zijn we ervan overtuigd dat het een efficiƫnte hulp is om tot een oplossing te komen en om met hernieuwde motivatie de training thuis voort te zetten. Ongeveer 60 % van de kinderen die een trainingsschema gevolgd hebben in de kinderplasschool slaagt erin volledig droog te worden binnen de 4 maanden.

Contact

secretariaat urologie

Brochures