Kinderplasschool

Nog te vaak rust er een groot taboe op plas- en stoelgangproblemen en bedplassen in het bijzonder. Niemand durft erover praten waardoor een kind denkt dat het alleen staat met zijn probleem. De stress die deze kinderen te verwerken krijgen wanneer er een vakantiekamp, een logement of bosklassen gepland zijn, wordt enorm onderschat. De kinderplasschool wil kinderen helpen verlossen van hun plasprobleem. Dat zorgt meteen ook voor een beter psychisch en sociaal welzijn.

De kinderplasschool bestaat uit een professioneel team waar verschillende disciplines samenwerken: de kinderuroloog, kinderorthopedagoog, kinderarts, bekkenbodemkinesitherapeut, verpleegkundigen, pedagogische medewerkers en maatschappelijk assistenten zetten zich samen in om het kind te begeleiden. Elk kind dat opgenomen wordt in de kinderplasschool krijgt een training en planning op maat.

We kunnen niet garanderen dat alle problemen na een opname in de kinderplasschool opgelost zullen zijn. Niettemin zijn we ervan overtuigd dat het een efficiënte hulp is om tot een oplossing te komen en om met hernieuwde motivatie de training thuis voort te zetten. Ongeveer 60% van de kinderen die in de kinderplasschool een trainingsschema volgt, slaagt erin volledig droog te worden binnen de 4 maanden.