050 36 51 06 borstkliniek@stlucas.be
Route D 077 - gelijkvloers

Borstkliniek

In België krijgt ongeveer 1 op 8 vrouwen borstkanker vóór de leeftijd van 65 jaar. Jaarlijks worden er meer dan 10.000 vrouwen getroffen. Borstkanker is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Bij mannen is borstkanker eerder zeldzaam.  

De Borstkliniek van het AZ Sint-Lucas Brugge bestaat sinds 1997 en is een door de overheid erkende coördinerende borstkliniek voor de diagnose en (na)behandeling van borstkanker. Door de bundeling van een ruime expertise in een multidisciplinair team biedt de borstkliniek kwaliteitsvolle en accurate zorg voor alle borstaandoeningen. Vrouwen en mannen met een goed- of kwaadaardige aandoening van de borst kunnen bij ons terecht voor diagnose, (na)behandeling, psychosociale begeleiding, informatie en revalidatie.

Onze multidisciplinaire aanpakLees meer over Onze multidisciplinaire aanpak

Een afspraak maken

Meestal worden patiënten doorverwezen door de huisarts, gynaecoloog of behandelende arts in het ziekenhuis. Je kunt ook rechtstreeks een afspraak maken via het secretariaat of via de borstverpleegkundige. Ook wie meer informatie over borstkanker wenst, kan terecht bij onze medewerkers. 

We streven ernaar dat patiënten in dringende gevallen binnen de 24 uur op raadpleging kunnen komen bij één van de borstspecialisten. Als er op dat moment ook een weefselonderzoek gebeurt, proberen we binnen de 48 uur het resultaat te kennen en mee te delen.

Openingsuren: elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur

Nieuws & events