Hebt u de wensboom al gezien?

Samana werkt samen met het AZ Sint-Lucas en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. Zij roepen iedereen op om een wens of een lint te komen hangen aan de wensboom.

Deze wensen tonen betrokkenheid en waardering voor de vele mensen die dagelijks de zorg opnemen voor iemand anders en voor al wie ons dierbaar is. De boodschap is ook voor personen die extra zorg nodig hebben om krachtig en weerbaar in het leven te staan. Ook mantelzorgers en personen met een chronische ziekte verdienen speciale aandacht. Niet toevallig startte deze actie op de Dag van de Chronisch Zieke Mensen op 11 oktober, wanneer ook de Week van het Bos startte.

De wensboom, die eigenlijk bestaat uit drie zomereiken, staat in de wachtkamer in de Steenbrugge bosjes nabij het AZ Sint-Lucas. Nog meer dan vroeger is even vertoeven in een bosrijke omgeving een stimulans om de kracht van de natuur te ontdekken. Wie een bezoek aan de wensboom wil combineren met een wandeling kan kiezen uit drie wandellussen. Wandellus 1 is bij gunstige weersomstandigheden rolstoeltoegankelijk.

Met deze actie geven we met z’n allen een positief signaal. Wij willen werken aan een warme samenleving waarin er plaats is voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare mensen. Breng een gekleurd lint of een wens aan een touwtje mee van thuis en hang het in de wensboom. Hang enkel de wensen aan de touwen tussen de drie eiken en hou de omgeving netjes. Wie wil kan ook een wens doormailen naar mantelzorg.wvl@samana.be. Vrijwilligers van Samana zorgen er dan voor dat uw wens een plaatsje krijgt in de wensboom.

Met dit gebaar willen we tevens de mensen herdenken die tijdens de coronaperiode zijn overleden.

Bedankt voor uw wens.

Meer informatie
www.natuurenbos.be/week-van-het-bos
www.stlucas.be/natuur