Nieuws & events
Nieuws

Sinds eind mei 2024 voert het Laboratorium Klinische Biologie zelf de spiegelbepaling uit voor de anti-Xa DOAC’s (directe orale anticoagulantia) apixaban, rivaroxaban en edoxaban. Voorheen werden deze testen doorgestuurd naar een extern laboratorium.
Lees meer
1 op de 6 mensen boven de 40 jaar heeft last van symptomen van overactieve blaas (OAB). Toch rust er nog steeds een taboe op dit thema. Tijdens de week van de Incontinentie roepen we op om niet te blijven zitten met deze klachten.
Lees meer
Het ouderschap is een avontuur vol liefde maar soms ook met een tekort aan zuurstof. Prille ouders snakken vaak naar ademruimte. Daarom lanceert Te Gek!? de campagne ‘Dat lucht op’. Omdat dit thema een belangrijk aandachtspunt in ons ziekenhuis, ondersteunen we graag deze campagne.
Lees meer
RSV staat bekend als een belangrijke oorzaak van hospitalisaties ten gevolge van luchtweginfecties bij jonge kinderen. Recent werd een vaccin ontwikkeld dat via toediening in het derde trimester van de zwangerschap de neonaat zou beschermen tegen ernstige infecties met RSV.
Lees meer
Endometriose is een systemische inflammatoire aandoening die zich heterogeen kan presenteren. Vroege diagnose is belangrijk zodat een behandeling kan worden opgestart. GnRh anatagonisten zijn een nieuwe belangrijke tweedelijnstherapie voor de behandeling van endometriose: ze zijn zeer effectief in de onderdrukking van ernstige dysmenorrhee en kunnen langdurig en oraal worden toegediend.
Lees meer
Bij pijnlijke platvoeten die conservatief uitbehandeld zijn, is een operatieve behandeling soms geïndiceerd. De minimaal invasieve percutane technieken kennen de laatste jaren een gestage opgang in de voorvoetchirurgie en meer recent ook ter hoogte van de achtervoet.
Lees meerEvents
Symposium: Update in de gastro-enterologie
Informatiesessies geboorte - sessie 1: Alles over bevallen
Informatiesessies geboorte - sessie 2: Als het anders loopt dan verwacht
Borst Vooruit: Inspirerende bijeenkomsten voor borstkankerpatiënten
Informatiesessies geboorte - sessie 3: Borstvoeding
Informatiesessies geboorte - sessie 4: Op de kraamafdeling en naar huis
Eucharistievieringen
Symposium: Do's en don'ts bij enkele frequente neurologische aandoeningen