pijnkliniek
 
Contact: secretariaat pijnkliniek
 
Locatie: verdieping 1 (volg route  B  131)
 
Tel.: 050 36 50 23
 
Fax: --
 
E-mail: secretariaat.pijnkliniek@stlucas.be
 
Bereikbaarheid ziekenhuis
 


Dienstvoorstelling

Acuut pijnteam

Het acute pijnteam bestaat uit een arts-anesthesist en twee gespecialiseerde verpleegkundigen in de pijn. Het team streeft naar een totale aanpak van de pijnproblemen. Het pijnteam houdt zich vooral bezig met het behandelen van acute pijn na een operatie. PatiŽnten die een ingrijpende operatie moeten ondergaan, krijgen specifieke informatie over de pijntherapie die op hen toegepast zal worden. Deze patiŽnten worden door het pijnteam individueel opgevolgd. Op elke verpleegeenheid werken een of meerdere referentieverpleegkundigen pijn, die het acute pijnteam helpen in het optimaal behandelen van de pijn.

Pijnkliniek

De pijnkliniek in AZ Sint-Lucas bestaat uit een samenwerking met de pijnkliniek van AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Twee dagen per week komen drie anesthesisten met een specifieke specialisatie in de pijntherapie naar ons ziekenhuis om patiŽnten met ernstige pijn te behandelen (dr. A. Ver Donck, dr. M. Gorissen en dr. C. Declerck).

Welke patiŽnten komen hiervoor in aanmerking?

opsommingsteken

PatiŽnten met ernstige pijnklachten die niet meer voldoende behandeld kunnen worden met de klassieke pijnstillers en fysiotherapeutische behandelingen, worden door hun arts doorverwezen.

opsommingsteken

PatiŽnten buiten het ziekenhuis kunnen een raadpleging aanvragen. Het gaat voornamelijk om patiŽnten met ernstige rugklachten, hoofdpijn, schouderpijn en pijn in de hals.

opsommingsteken

Er worden ook patiŽnten met acute pijn (bv. zona of pijn door acute hernia) behandeld.