raadplegingen en artsen
 
Contact: secretariaat plastische en reconstructieve heelkunde
 
Locatie: verdieping 3 (volg route  H  301)
 
Tel.: 050 36 51 42
Fax: --
E-mail: --
 
Contact: dr. Vermeulen
 
E-mail: pieter.vermeulen@stlucas.be
 
Bereikbaarheid ziekenhuis
 


Raadplegingen volgens arts > Dr. Pieter Vermeulen

Medische dienst

Plastische en Reconstructieve heelkunde

Aanverwante dienst

Borstkliniek

Curriculum vitae

In april 2009 is dr. Pieter Vermeulen gestart als arts-specialist in de plastische chirurgie.

Hij genoot zijn basisopleiding als arts aan de K.U.Leuven en vervolgde zijn opleiding tot plastisch en reconstructief chirurg aan het UZ Gasthuisberg in Leuven waar hij ervaring opdeed in borstreconstructies na kanker, voornamelijk met vrije weefselflappen (DIEP-flap).

Bijkomende specialisaties in kankerchirurgie van het gelaat verwierf dr. Vermeulen aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam en het Jules Bordet Instituut in Brussel. Hier bekwaamde hij zich in de reconstructie van huidtumoren (o.a. melanomen). Daarna volgde hij een fellowship in de esthetische gelaatsheelkunde in het Coupurecentrum in Gent en bezocht hij dr. Gary Alter in Beverly Hills, USA voor schaamlipverkleiningen.

In de esthetische chirurgie is dr. Vermeulen voornamelijk gespecialiseerd in huid- en vetcorrecties van buik en borsten na zwangerschap, esthetische heelkunde van het gelaat en labioplasties. Voor de aanpak van huid- en vetcorrecties na vermageringsoperaties zal er samengewerkt worden met de dienst chirurgie.